DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- Održana Press konfereciju u povodu obilježavanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i djevojčicama -

 

Udruženje građana Vive Žene u saradnji sa Pozorištem mladih Tuzle, Udruženjem Zemlja dijece u BIH i World Vision su, dana 22.11.2018.godine, organizovali Press konferenciju sa ciljem informisanja javnosti o planiranim aktivnostima koje će se sprovesti u povodu obiježavanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

Dani aktivizma počinju 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, i završavaju 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

“Šetnja za podršku ženama i djevojčicama, žrtvama nasilja“ je jedna od aktivnosti koja se organizuje povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Šetnja će biti će organizovana 27.11.2018. u 11:00 časova. Okupljanje učesnika je na Korzou, kod spomenika Ismeta Mujezinovića i Meše Selimovića, svi učesnici će zajedno prošetati do Trga Slobode. Na Trgu Slobode organizovat će se podjela promotivnog materijala i potpisivanje peticije protiv fizičkog kažnjavanja djece.
Također, na svim događajima će biti podijeljene bijele vrpce.

Kampanja Bijela vrpca je pokrenuta u Tornotu 1991. godine i to je najveća kampanja muškaraca protiv nasilja nad ženama. Nošenjem bijele vrpce muškarci i dječaci daju obećanje da nikad neće počiniti, odobriti ili šutjeti o nasilju nad ženama i djevojčicama.

Pored Šetnje, svaka organizacija će prvesti niz aktivnosti, kao što su tribine i radionice sa djecom i mladima, također i sa različitim ženskim udruženjima, okrugli stolovi, debate, predavanja, a završna aktivnost je pozorišna predstava PAT u organizaciji Pozorišta mladih Tuzla koja će biti izvedena 10.decembra.

 

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba