DONIRAJ - DONATE - Vive Zene Tuzla  
Vive Zene Tuzla


- Aktivnosti uspostavljanja lokalnih dijaloških platformi -

 

U.G. „Vive Žene“ Tuzla provodi aktivnost uspostavljanja lokalnih platformi za dijalog na području gradova Tuzla, Bijeljina i Mostar, općina Usora, Tešanj i Doboj Istok i Brčko Distrikta, u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji zajednički implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Projektom se želi pružiti prilika adolescentima i mladima, prosvjetnim radnicima, organizacijama civilnog društva, ženskim udruženjima i neformalnim grupama žena, predstavnicima nacionalnih manjina, vjerskim zajednicama, lokalnim medijima, predstavnicima općinskih ustanova u domenu obrazovanja, kulture, razvojnog planiranja kao i svim zainteresiranim pojedincima da izgrade svoje kapacitete za konstruktivan dijalog u zajednici, te da zajedno sa drugima, kroz lokalne dijaloške platforme identificiraju prioritete za poboljšanje društvene kohezije u zajednici, preporuče provodiva rješenja za njih i predstave ih lokalnim vlastima.

U cilju uspostavljanja lokalnih dijaloških platformi, predstavnice U.G. „Vive Žene“ Tuzla su u toku mjeseca septembra 2018. godine održale preliminarne sastanke sa općinskim koordinatorima (07. septembra u Tuzli, 10. septembra u Doboj Istoku, 12. septembra u Brčkom, 14. septembra u Bijeljini, 18. septembra u Usori, 19. septembra u Tešnju i 28. septembra u Mostaru) na kojima se razgovaralo o ciljevima projekta i planiranim aktivnostima.

Tokom mjeseca decembra 2018. godine, realizovani su prvi sastanci sa predstavnicima lokalnih dijaloških platformi (05. decembra u Usori, 07. decembra u Mostaru, 11. decembra u Bijeljini, 12. decembra u Brčkom, 13. decembra u Tešnju, 14. decembra u Tuzli i 17. decembra u Doboj Istoku). Sastanci lokalnih dijaloških platformi bili su prilika da se razgovara o ciljevima i aktivnostima projekta i diskutuje o prioritetima i potrebama u lokalnim zajednicama, načinu rada dijaloških platformi i mogućnošću uključivanja većeg broja predstavnika mladih i drugih članova zajednica, kako bi se u narednom periodu kreirao radni okvir i prijedlog za institucionalizaciju i dugoročnu održivost ovog dijaloškog mehanizma za unapređenje socijalne kohezije.

#DijalogZaBudućnost

 

 

 


 
Vive Zene FB
Vive Zene FB
Vive Žene
Group
Vive Žene
Funpage

 


FILM
VIVE ŽENE
Vive Zene Film
Centar za terapiju i rehabilitaciju

European UnionIAMANEH SchweizOlaf Palme CenterOHCHRMedicor Foundation  
www.vivezene.ba